07 oktober 2009

Vinterskogens naturreservat invigt!

Förra söndagen var en härlig höstdag och en riktig högtidsdag. Det var dags för invigning av Vinterskogens naturreservat och jag hade fått äran att hålla invignignstal och klippa bandet tillsammans med naturskyddsföreningens ordförande här i Botkyrka/Salem.
Arrangemanget var riktigt trevligt med representanter från kommunen, naturskyddsföreningen, scouterna, jaktklubben, Grödinge hembygdsförening och TuLive för att nämna några. Vädret var helt ok och ca 300 nyfikna och naturintresserade kom för att vara med vid invigningen, dricka kaffe, äta korv, gå tipspromenad eller följa med på naturvandring.
Har du ännu inte varit i Vinterskogen så passa på. Ta cykeln eller buss från Tumba centrum mot Vårsta och följ skyltningen från Hästmossen. Eller så hittar du dig dit från nåt annat håll...

Nästa år räknar vi med att kunna göra ett ännu större arrangemang då vi ska inviga det kommande och stora frilufts- och naturreservatet runt sjön Getaren vid Lida.
Härligt att vårt gröna engagemang ger resultat och att vi tillsammans kan ta hand om den naturskatt som finns här i Botkyrka.
Läs gärna mer om Vinterskogen och hur naturreservatet ska skötas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar