12 november 2009

Vattenfall faller allt djupare

Nu måste det bli ett slut på statliga Vattenfalls ensidiga satsning på icke förnybara energikällor som kol och kärnkraft.
Att vi från miljöpartiet protesterar känns bra och självklart. Äntligen verkar ju även Maud Olofsson och centerpartiet vakna även om regeringen borde vara betydligt tydligare i sin styrning mot förnyelsebara energikällor som sol- och vindkraft.


Frågan kring Vattenfall och dess VD är het och finns att läsa om på flera ställen; DN, DN, SvD, SvD

1 kommentar:

  1. Konstigt att så många tittar på och inte reagerar i fråga om vad Vattenfall sysslar med.

    Det handlar ju inte bara om kärnkraftverk som missköts och utgör fara. Det handlar om ett stort antal bolag, ca 250 st, under Vattenfall som sysslar med allt möjligt. I vissa fall med verksamhet som inte alls ekonomiskt gynnar Vattenfall. Dock att kostnader för anställda och annat hamnar hos Vatenfall.

    Vinstmaskin? Knappas, med anläggningstillgångar som inte har något värde men ända upptagna i bokslut till gigantiska belopp att möta upptagna lån. Så länge bubblan håller går det bra. Den dag det blir aktuellt att sälja AKW Krümmel o Brunsbüttel samt kolkraftverken kommer man att upptäcka att Vattenfall är en stor belastning - inte tillgång.

    SvaraRadera