23 augusti 2010

Tillsammans mot mobbning!

DN uppmärksammar ett fall av mångårig mobbning och att alltför många nu börjar skolan med en klump i magen. Detta påvisar ytterligare hur viktigt det är att vi tillsammans gör allt vi kan för att motverka mobbning i våra skolor. Man kan inte annat än bli bestört när man får höra om vuxna inom skolans värld som väljer att vända blicken åt ett annat håll och låtsas som ingenting.
Att vuxenvärlden reagerar mot det övergrepp som mobbning innebär är nödvändigt. Inte minst som en signal till den som är drabbad och blivit utsatt, att här finns det människor som ser dig och vi bryr oss om dig.

Tillsammans måste vi, politiker och skola, se till att likabehandlingsplanerna inte är några hyllvärmare utan ett levande dokument som också gör skillnad och ger resultat i att vi slipper höra talas om barn som blir utsatta termin efter termin.

Alla barn och unga har rätt till en bra utbildning och skola där de trivs, mår bra och utvecklas som människor! Arbetet mot mobbning måste hela tiden ske aktivt så att inte några vackra antimobbningsplaner tillåts att falla i glömska i nån dammig bokhylla...

1 kommentar:

  1. 0K Skola - för en skola med 0 kränkningar. Gör som 500 andra, stöd Barn- och elevombudet och Skolinspektionens satsning på Facebook, 0K Skola. Här tipsar lärare, elever och föräldrar varandra om de bästa metoderna mot mobbning.

    http://www.facebook.com/pages/Stockholm-Sweden/Barn-och-elevombudet/102207923158395

    SvaraRadera