22 september 2009

Ugglan på väg att lyfta!

Nu närmar det sig! Precis som DN skriver är det bara ett par månader kvar till invigningen av vår nya förskola i Alby. Jag har själv varit på plats vid bygget för ett tag sen och det känns verkligen att det här blir något extra, där den Reggio Emiliainspirerade förskolepedagogiken fått stå i fokus.

Att utveckla kommunens förskolor är något som står högt på dagordningen för oss när vi planerar för framtiden.


Om du är mer nyfiken på Ugglan så kan du läsa på Botkyrka kommuns hemsida.

3 kommentarer:

  1. "Att utveckla kommunens förskolor är något som står högt på dagordningen för oss när vi planerar för framtiden." Men bara om det är prestige projekt. De ansdra förskolloran får stora grupper i slitna lokaler.
    //Mattias

    SvaraRadera
  2. Det gäller alla förskolor! Det är rätt att det även finns slitna förskolor som är i behov av renovering. Därför föreslår vi att vi ska avsätta pengar för pedagogisk renovering där behoven är som störst.
    Men samtidigt behöver vi också bygga nya förskolor för att klara behovet som finns. Vi har byggt en ny förskola, Nova, i Riksten och byggt om och ut Kärrspiran i Tumba. I Vårsta pågår nybbyggnation av förskola tillsammans med byggnationen av Malmsjö skola.

    Och när vi bygger nytt är det viktigt att vi sätter barnen och förskolepedagogiken i fokus. Det är centralt med ett kvalitativt innehåll och då ställer det även krav på byggnaden. När vi bygger gör vi det i samverkan mellan politik, tjänstemän, personal, föräldrar och barn för att skapa en förskola som blir hållbar för framtiden. Inte minst innehållsmässigt!

    SvaraRadera
  3. Ett tips, se på personal och gruppstorlek på Måsen. Där var det upp till 25 baran i minst en syskongrupp förra året. Med 2.75 personal.
    Det grjordes personalomflyttning som mAn inte ville föräldrarna skulel veta om. Föräldrar och personalinflytande är i prinsip lika med 0.
    Då är nya Ugglan ett slag i ansiktet.

    SvaraRadera